|
Forum Brzeźno
Najlepsze miejsce dla zainteresowanych nadmorską dzielnicą Gdańska
|
|
Gdańskie wybory prezydenckie 2010 |
| Autor |
Wiadomość |
Sebastian
Adm
Pomógł: 13 razy Posty: 4269 Otrzymał 43 piw(a) Skąd: Brzeźno, ul. Junga
|
Wysłany: 2010-01-13, 07:40 Gdańskie wybory prezydenckie 2010
|
|
|
To chyba już element kampanii, stąd tytuł wątku.
Gazeta pisze o debacie, która miała dotyczyć wizji, strategii i innych wielkich słów:
| Aleksandra Kozłowska, Katarzyna Włodkowska napisał/a: | | Okazało się, że pytań postawiono zbyt wiele, by wszystkie zostały odczytane. Ponoć pojawią się na stronie internetowej miasta. Padły więc m.in. o niewykorzystane kanały i nabrzeża Motławy, Nową Wałową, wieżowiec Libeskinda na terenie Polskiego Haka, odbudowę Starego Miasta czy pas nadmorski. I prezydenci spokojnie tłumaczyli: remont nabrzeży już niebawem, z Nowej Wałowej wycofał się deweloper, Polski Hak to teren prywatny i czy pomysł słynnego architekta zostanie zrealizowany, nie zależy od miasta, Stare Miasto powoli przyciąga inwestorów (hotele), a w pasie nadmorskim mogą powstać wysokościowce. |
Więcej ciekawostek tu: http://trojmiasto.gazeta....Adamowicza.html
Ta debata to chyba strzał w prezydencką nogę.
O jakich hotelach na Starym Mieście mowa? Chodzi o Zamczysko? |
_________________ ...w wodzie przetrwało po dziś dzień wierniejsze niż gdzie indziej na tej ziemi echo pierwotnej Muzyki Ainurów; toteż wielu Dzieciom Iluvatara nigdy nie przykrzą się głosy Morza, chociaż nie wiedzą, co w nich naprawdę słyszą. (Tolkien, Silmarillion) |
|
|
|
 |
ml18880
B.O.K.

Pomógł: 18 razy Posty: 2141 Otrzymał 34 piw(a) Skąd: Oczywiście Brzeźno
|
Wysłany: 2010-01-13, 23:29
|
|
|
Aha, czyli w zasadzie było to co było. Pan prezydent jak zwykle z tym swoim zwyczajowym uśmieszkiem, czytał tą sama kartkę napisaną dziesięć lat temu. Oczywiście odczytywaną na każdym spotkaniu z mieszkańcami dzielnic. Pewnie jak zwykle w natłoku pytań ominęli te najważniejsze. Fajnie jest a i tak Adamowicz prezydentem zostanie, ech. |
_________________ 102Na mknące wzdłuż alei lipowej.
 |
|
|
|
 |
Sebastian
Adm
Pomógł: 13 razy Posty: 4269 Otrzymał 43 piw(a) Skąd: Brzeźno, ul. Junga
|
Wysłany: 2010-01-22, 14:28
|
|
|
Na urzędowej stronie pokazały się pytania i odpowiedzi z debaty. Najbardziej podobało mi się to:
| Cytat: | Czy jest projekt budowy estakady łączącej Nową Wałową z A1?
Z tego co wiem nie ma takiego projektu. |
Więcej tu: http://www.gdansk.pl/plik,29635.html |
_________________ ...w wodzie przetrwało po dziś dzień wierniejsze niż gdzie indziej na tej ziemi echo pierwotnej Muzyki Ainurów; toteż wielu Dzieciom Iluvatara nigdy nie przykrzą się głosy Morza, chociaż nie wiedzą, co w nich naprawdę słyszą. (Tolkien, Silmarillion) |
|
|
|
 |
Dorota
Kapitan

Pomogła: 2 razy Posty: 372 Otrzymał 41 piw(a) Skąd: Brzeźno
|
Wysłany: 2010-02-04, 21:34
|
|
|
Coś mi się wydaje, że w gdańskiej PO ludzie zaczynają przeglądać na oczy. Radna Pani Agnieszka Owczarczak nazwała wypowiedź P.Adamowicza o jego wizji gdańska: "lukrowaną". Ale długo jej opinia, którą przeczytałam dziś rano na stronie PO Pomorze, nie przetrwała. Teraz zajrzałam na tę stronę, aby przytoczyć Wam dokładnie wypowiedź Pani Owczarczak, a tu ani śladu. |
_________________ Tygrysica |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
forum.brzezno.net powstało 14.07.2007 jako część strony Brösen i dawne Brzeźno Zaprzyjaźnione strony: Akademia Rzygaczy • Danzig online • FDG • Archiwalne mapy • Danzig Forum Gdańsk • • Strzyża • Dolny Wrzeszcz • Stara Oliwa • Ujeścisko • Neufahrwasser • • e-Wanoga • PFE • Marienburg.pl • e-Kwidzyn • | |
|